fbpx

KRAV MAGA – OORSPRONG

Krav Maga, in het engels “contact combat”, is van origine een vechtsysteem zonder wapens. Krav Maga is ontwikkeld voor de Israeli Defense Forces onder realistische omstandigheden door de grondlegger, Imi Lichtenfeld.

Over de jaren heen is het verder ontwikkeld voor burgers, overheid en justitie en beveiliging. Wereldwijd is staat Krav Maga bekend als het meest complete, realistische en non-nonsense zelf-verdedigingssysteem.

Het leert je om te gaan met alle alle verschillende typen geweld en confrontaties inclusief het ontwijken, voorkomen en het vroegtijdig afweren ervan.

Het systeem wordt continu geëvalueerd en verbeterd om te kunnen gebruiken in de steeds veranderende omstandigheden in de wereld. Wereldwijd wordt het getoetst in de praktijk binnen defensie eenheden in gevechtssituaties, politie en swat eenheden tijdens hun werkzaamheden, burgers in het dagelijks leven en vrouwen en kinderen die te maken hebben met mishandeling, seksueel geweld en intimidatie. De wereldwijde feedback van situaties waarin krav maga gebruikt wordt zorgt voor updates.

KRAV MAGA – LEREN

Krav Maga is een uniek vechtsysteem wat bestaat uit zelfverdediging, fighting skills en verdedigings tactieken. Er zijn geen traditionele- of sportelementen in Krav Maga omdat de trainingsmethoden gebasseerd zijn op principes die gebruik maken van de lichaamseigen instinctieve reacties en reflexen. Dit resulteert in vaardigheden die je heel snel en effectief kan gebruiken en gebruikt kunnen worden in stressvolle situaties. Krav Maga kent geen ‘sportregels’, maar is gebonden aan de regels van de wet, en de bijbehorende proportionaliteit.

Binnen Krav Maga wordt er gewerkt aan het verbeteren van de fysieke, mentale, technische en tactische niveau’s van de studenten. Krav Maga is geschikt voor elk persoon. En onder begeleiding van een gecertificeerde instructeur kan iedereen zijn of haar eigen doelen bereiken.

KRAV MAGA – VEILIGHEID EN PERSOONLIJKE ONTWIKKELING

Krav Maga zorgt voor persoonlijke groei zowel fysiek als mentaal. Studenten krijgen een betere conditie en een betere beslissingsvaardigheid in stressvolle en snel veranderende situaties en zijn beter om gaan met veeleisende levensstijlen.

KRAV MAGA – TRAINING

Essentieel aan de Krav Maga training is het gestructureerde trainingsproces, de manier waarop iets geleerd wordt en de gebruikte methoden. Het curriculum is onderverdeeld in Grades en Levels voor burgers (civilians), militairen (military), overheid & justitie (Law enforcement), beveiligingspersoneel (Security) en leden van speciale units.

KRAV MAGA training omvat onder andere:

 • Ontsnappen aan conflictsituaties maar ook voorkomen en ontwijken ervan
 • Leren hoe je moet vallen, rollen om impact van de grond te minimaliseren
 • Aanval en counter-aanval technieken met handen, benen, voeten, armen en hoofd
 • Alledaagse objecten gebruiken ter zelfverdediging en vechten
 • Technieken om jezelf te verdedigen tegen ongewapende aanvallen zoals trappen, stoten, werptechnieken en verschillende manieren van vastpakken van het lichaam en kleding.
 • Technieken om jezelf te verdedigen tegen gewapende aanvallen, waaronder aanvallen met messen, scherpe voorwerpen, stokken en andere voorwerpen waarmee geslagen kan worden
 • Technieken om jezelf te verdedigen tegen gewapende aanvallen met vuurwapens
 • Technieken om jezelf te verdedigen in gevechten op de grond
 • Hoe om te gaan met meerdere aanvallers
 • Hoe je anderen kan verdedigen (Third Party Protection)
 • Curriculum voor overheden en beveiligingspersoneel

De Krav Maga technieken en principes worden onderwezen met de ultieme realiteit in gedachte. Hierdoor leer je om om te gaan met alle typen conflict- en geweldssituaties in verschillende omgevingen, plaatsen en ruimtes. Denk hierbij bijvoorbeeld aan grote of kleine ruimtes, in en om auto’s of openbaar vervoer, in het water, in donkere condities of oneven ondergronden. Krav Maga training legt ook de nadruk op het trainen van het omgaan met conflictsituaties in nadelige posities, zoals: staand, zitten, liggend, onderweg, of met een geliefde.

KRAV MAGA – VOOR IEDEREEN

Krav Maga houdt rekening met de proportionaliteit binnen de verschillende groepen mensen. Zo zijn er curriculums die speciaal gemaakt zijn om tegemoet te kunnen komen aan kinderen, mannen en vrouwen. Krav Maga heeft ook specifieke curriculums waaronder tactische aanpassingen voor militaire eenheden, anti-terreur- en special units, undercover eenheden, close protection personeel, gevangenisbewaarders en Air Marshalls.