fbpx

Soest:

Johnno Kaligis

Mijn naam is Johnno Kaligis. Oprichter en mede-eigenaar van Tactical Dynamics Nederland. Ik woon samen met mijn vriendin in Soest en we hebben drie kinderen. Naast Tactical Dynamics heb ik een eigen bedrijf in business consultancy voor financial markets. Maar, Krav Maga is mijn passie en het wordt ook de jouwe!

In 2010 ben ik begonnen met Krav Maga bij Rick Lablans. Ik heb een achtergrond in Judo en Pencak Silat, maar Krav Maga heeft mijn hart gestolen. De simpliciteit en de effectiviteit van Krav Maga is ongeëvenaard, bovendien is het makkelijk te leren. In 2016 heb ik mijn Krav Maga Civilian Instructor Course certification behaald op level G2, gevolgd door de Krav Maga Kids Instructor Course certification.

Ik vind het belangrijk om naast volwassenen ook de kinderen te trainen. Kinderen worden tegenwoordig op een veel volwassener manier aangevallen, en daar hoort een gepaste verdediging bij. Wanneer kinderen met meer zelfvertrouwen opgroeien en met een hoge eigenwaarde, zullen ze gezonder en beter door het leven gaan.

Krav Maga is voor iedereen. Iedereen kan het leren en als je nog geen conditie hebt, dan krijg je het wel. Naast het feit dat we je trainen om fysiek weerbaarder en fitter te worden, zal je ook mentaal je grenzen gaan verleggen.

Mijn doel is om iedereen die bij ons lid is naar het hoogst haalbare niveau te krijgen, het IKMF expert level.

Amersfoort:

Chris MeijersCertified IKMF Krav Maga Instructor

In 2010 is Chris voor het eerst in aanraking met Krav Maga gekomen. Na de eerste les is hij direct verslaafd geraakt aan dit ultieme zelfverdedigingssysteem. Vanaf kleins af aan deed Chris aan diverse vechtsporten zoals Jiu-Jitsu, Shaolin Kempo en jaren lang aan kickboksen. Chris heeft in het verleden ook wedstrijden gevochten en doet nu nog steeds aan kickboksen omdat het naast Krav Maga ook een passie van hem is. Chris is mede-eigenaar en oprichter van Tactical Dynamics en instructeur van Tactical Dynamics Amersfoort.

Na zo’n 6 jaar bij Rick Lablans te trainen heeft Chris de stap gezet om de instructeursopleiding (Civil Instructor Course) te volgen.

De 23-daagse Civil Instructor Course, de zeer zware en uitgebreide instructeursopleiding van de IKMF, deed hij in 2016. De eerste 9-daagse deed hij bij niemand minder dan Tamir Gilad (Expert Level 5, en het hoofd van de internationale examencommissie). Tamir wordt internationaal erkend als een van de allerbeste instructeurs. Hij was verantwoordelijk voor het aanleren van de technieken.

De tweede 9 dagen werden verzorgd door Israel Cohen (Expert 3, en het hoofd van de Military Division), en nog steeds in actieve dienst van de IDF. Aangezien Krav Maga een van oorsprong militair systeem is, is de basis van het systeem dat het elke techniek snel, hard en effectief moet zijn. Dat betekent dat de mindset, de snelheid en de agressie doorslaggevend zijn. Uiteraard is dit uitgebreid aan bod gekomen!

Avi Moyal (Master 2, en de hoofdinstructeur van de IKMF als organisatie), verzorgde deel drie en nam de uiteindelijke examens af. Alledrie de GIT’s waren bijzonder te spreken over het technische niveau en de snelheid in het ‘vechten’ waarin Chris zijn beslissingen neemt. Didactiek, techniek en eigen vaardigheid moesten worden getoond onder hoog opgevoerde druk. Dit alles leidde ertoe dat Chris na deel drie het instructeurs diploma kreeg uitgereikt. Aangezien Chris de opleiding startte met niveau G3 (hij was de hoogste student van Rick Lablans), komt hij er ook met een hoog niveau uit! Het is gebruikelijk dat de nieuwe instructeurs, wanneer zij slagen (wat zeker geen garantie is bij deelname!), dat zij slagen met minimaal G1.