fbpx

Oprichting

In 1995 is de International Krav Maga Federation (IKMF) opgericht door Krav Maga-experts zodat Krav Maga, als zelfverdedigingssysteem, wereldwijd verspreid kon worden. Inmiddels is het de grootste Krav Maga organisatie ter wereld. De IKMF is gevestigd in Israël met als voorzitter Avi Moyal (Master level 2). In Nederland is Bo van Velzen (Expert level 2) de Country Director van IKMF Nederland. De IKMF is inmiddels in 68 landen vertegenwoordigd. Wekelijks worden er aan ruim 100.000 mensen wereldwijd lesgegeven die om verschillende redenen de Krav Maga trainingen doen. In haar ruim 20 jarig bestaan heeft de IKMF meer dan een miljoen mensen weerbaar gemaakt en als gevolg daarvan levens gered van hen die middels preventief of fysiek daadkrachtig handelen erger wisten te voorkomen.

IKMF Specialisaties

Civilian

Op zich verschillen de technieken niet zoveel, maar wel de manier van trainen en hoe we een situatie beëindigen. Voor alle doelgroepen is prio 1 de eigen veiligheid en/of de veiligheid van anderen.

Burgers dragen doorgaans geen wapens en worden niet beperkt door een ambtsinstructie of rules of engagement. Dat betekent niet dat burgers er maar ongestraft op los kunnen meppen.

Lees meer …

Vrouwen

Binnen de IKMF hebben we een speciaal programma voor vrouwen genaamd Stay Away. Naar aanleiding van een serieverkrachter in Tel Aviv werd de IKMF benaderd met de vraag of er een training in het leven geroepen kon worden waarmee vrouwen zich konden verweren.

Een meerdaagse cursus van 1 tot 10 seminars waarin d.m.v. Krav Maga technieken, psychologie, scenario training hard gewerkt wordt aan weerbaarheid.

Lees meer …

Kids Krav

Kids Krav Maga is een unieke vorm van weerbaarheidstraining voor kinderen, omdat de focus op de praktijk ligt. Deze methode is gebaseerd op jaren van wereldwijde ervaring op grote schaal en aangepast op de belevingswereld, kracht en lichaamsbouw van kinderen.

Kinderen krijgen meer eigenwaarde en zelfvertrouwen en trainen vanaf jonge leeftijd meteen de fysieke ontwikkeling en motoriek.

Lees meer …

Justitie

Krav Maga is van oorsprong een militair systeem bedoelt om militairen in een zo kort mogelijke tijd op een zo effectief mogelijke manier gevechts klaar te krijgen.

Er bleek ook vanuit de politie en veiligheidsdiensten een grote vraag te zijn naar een systeem als Krav Maga. Hierop is door de IKMF het Law Enforcement Krav Maga ontwikkeld. De Law Enforcement sectie vraagt om een andere aanpak speciaal ontwikkeld voor de politie.

Lees meer …

Defensie

Dat krav maga bij uitstek geschikt is voor militairen, zal inmiddels geen geheim meer zijn.

De IKMF verzorgt wereldwijd in tientallen landen militaire trainingen en leidt militaire instructeurs op in het geven van Krav Maga. Instructeurs van special forces en andere eenheden in verschillende landen hebben trainingsprogramma’s gehad en worden regelmatig bijgeschoold.

Lees meer …

VIP

VIP beveiliging ook wel 3rd party protection of close protection genoemd. Een vorm van Krav Maga die enigszins afwijkt van het overige Krav Maga en er voor de leek hetzelfde uitziet. Een van de grote verschillen is dat de aanval doorgaans niet tegen jou maar tegen iemand anders gericht is.

Het beschermen van personen is een vak apart en gaat heel ver.
Het kan diep ingrijpen in het leven van een VIP.

Lees meer …

Security

In Nederland verzorgen IKMF gecertificeerde instructeurs trainingen die na een intake gesprek naar de wensen van de klant wordt ingevuld. Maatwerk dus.

Het begrip beveiliging is erg breed. Er zijn vele takken van beveiliging actief wereldwijd. Beveiligers krijgen in hun werk regelmatig te maken met agressie. De bevoegdheden en mogelijkheden zijn echter volstrekt anders.

Lees meer …

Bedrijven

Veel instellingen en bedrijven krijgen te maken met diverse vormen van agressie tegen hun personeel. Te denken valt aan zorginstellingen, hulpverleners, taxichauffeurs, medewerkers openbaar vervoer, baliepersoneel en noem maar op.

Respect voor het uniform of begrip voor uw medewerkers is soms ver te zoeken. Elke vorm van agressie kruipt onder de huid en vroeg of laat kan dit weerstand oproepen.

Lees meer …

Global Instructor Team

Het IKMF Global Instructor Team, de GIT, bestaat uit Krav Maga-experts uit alle sectoren, die wereldwijd cursussen, seminars en examens geven.

Up to date

  • Nieuwe technieken en lesmethoden, zoals Kids Krav Maga en het integreren van functionele training, zoals bv. kettlebell training of crossfit. Het kan ook voorkomen dat uit onderzoek of uit de praktijk blijkt dat een techniek anders moet. Deze wordt dan aangepast en gecommuniceerd naar alle instructeurs.
  • Opleiden, examineren en bijscholen van instructeurs. Alle Krav Maga-instructeurs in Nederland gaan regelmatig naar centrale trainingen onder leiding van leden van het Global Instructeur Team afgewisseld met high-levelled nationale instructeurs. Op die manier blijven ze op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van Krav Maga. Tijdens deze trainingen leggen ze ook regelmatig zelf examen af.
  • Centrale examens afnemen. De examens voor bepaalde graden worden centraal afgenomen door een Israëlische topinstructeur en/of Nederlandse expert levels. Zo doende wordt gewaarborgd dat iedereen dezelfde technieken gebruikt en er niet onbedoeld varianten worden toegepast die wellicht minder effectief zijn.
  • Seminars, workshops en cursussen over de hele wereld voor particulieren, bedrijven, justitie, defensie en persoonsbeveiliging.

Kijk voor meer informatie op de internationale website van IKMF-Israël: IKMF Headquarters